Konijnentrimmers expert workshops

Voor het cursusjaar 2018-2019 staan voor konijnentrimmers die zich willen verdiepen de volgende workshops op het programma:

Expert workshop scheren van konijnen

Helaas komen we geregeld tegen dat we konijnen moeten scheren, omdat ze vervilt zijn.
In sommige gevallen zie ik op Facebook wel eens voorbij komen dat het uren duurt of dat er meerdere trimbehandelingen nodig zijn voordat het konijn weer helemaal klit- en viltvrij is.
Het scheren van een vervilt konijn is een vak apart en tijdens deze workshop gaan we hier dieper op in; Hoe kun je het konijn zo snel mogelijk van zijn vervilte vacht ontdoen, welke materialen gebruik je daarvoor, op welke manier houd je het konijn vast, wat scheer je wel en wat niet, et cetera.

Locatie: Oud Ade (vlakbij Leiderdorp)
Datum: 30-03-2019 (VOL!)
Docent: Jessica Goedhart
Duur    : 12.00 – 17.00 uur
Prijs     : € 89,00 excl. btw
Inclusief : certificaat en koffie/thee/water
Informatie: info@rabbitscompany.nl
Inschrijving

Expert workshop werken met de effileerschaar


Niets leukers dan wanneer je vaste klanten netjes iedere 8 à 10 weken een afspraak maken en je de langharige konijnen ‘mooi’ kunt knippen. Hondentrimmers hebben dit tijdens hun opleiding uitgebreid geleerd, maar kattentrimmers en konijnentrimmers hebben hier meestal minder ervaring mee. Wil je leren hoe je mooier kunt knippen met een effileerschaar? Geef je dan op voor deze workshop.

Locatie: Oud Ade (vlakbij Leiderdorp)
Datum: 14 juli en 22 september
Docent: Nathalie Thunnissen en Jessica Goedhart
Duur    : 1 middag van 12.00 – 17.00 uur
Prijs     : € 89,00 excl. btw
Inclusief : certificaat en koffie/thee/water/fruit
Informatie: info@rabbitscompany.nl
Inschrijving

Expert workshop analyseren en (voedings)advies bij plakpoep (1)

In de praktijk komen we geregeld konijnen tegen die last hebben van plakpoep, vooral met warm weer is dit extra gevaarlijk, omdat de kans op myiasis (maden) dan extra groot is). In de praktijk wordt al snel geroepen dat het konijn op hooi moet worden gezet om het probleem te verhelpen. In meerdere gevallen helpt een hooi dieet niet en in sommige gevallen komt het probleem net zo snel weer terug als de eigenaar stopt met het hooidieet.

Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de plakpoep in plaats van een doekje tegen het bloeden in te zetten. In totaal zijn er meer dan 25 oorzaken waardoor konijnen last kunnen hebben van plakpoep. 
Tijdens deze workshop gaan we de verschillende oorzaken bespreken.

Locatie: Oud Ade (vlakbij Leiderdorp)
Datum: 27-01-2019 (VOL)
Docent: Jessica Goedhart
Duur    : 12.00 – 17.00 uur
Prijs     : € 89,00 excl. btw
Inclusief : certificaat en koffie/thee/water
Informatie: info@rabbitscompany.nl
Inschrijving

Om voor de nu ingeplande workshops in aanmerking te komen dien je:
1) regelmatig konijnen te trimmen
2) in het verleden een workshop konijnen trimmen te hebben gevolgd bij één van de volgende aanbieders: Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen, Mirotrim/Dierenacademie/PD Konijnen Trimmen, De Trimacademie of Rabbits Company.

Staat een onderwerp er niet bij waar je graag meer informatie over wilt hebben? Neem dan contact op, zodat we kunnen kijken of we daar ook een workshop voor kunnen inplannen.