Cursus professioneel konijnen trimmer

Konijnentrimmer is een vrij beroep. Iedereen kan zich dus konijnentrimmer noemen. Om een konijn op een konijn-, huid- en vachtvriendelijke manier te kunnen trimmen, is het volgens ons echter noodzakelijk om te beschikken over basale konijnenkennis. Daarnaast moet je natuurlijk kennis en vaardigheden hebben op het gebied van het trimmen. Al deze kennis doe je op tijdens het volgen van de cursus Professioneel Konijnen Trimmer bij Rabbits Company.

Deze cursus is een specialisatie voor honden- en kattentrimmers, maar is ook geschikt voor mensen die al ervaring hebben met het trimmen van konijnen. Heb je nog geen ervaring, maar wil je graag Professioneel Konijnentrimmer worden? Of wil je de cursus graag privé volgen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor de cursus hebben we een maximaal aantal deelnemers van 5 personen, zodat er voldoende tijd is om iedere cursist goed te begeleiden. Voorafgaand aan de lesdagen bestudeer je module 1 thuis en maak je de bijbehorende huiswerkopdrachten. Door de theorie thuis te bestuderen kunnen we tijdens de lessen zoveel mogelijk praktijk behandelen.

Cursus inhoud op hoofdlijnen

Module 1 Theorie Algemene Konijnenkennis
Algemeen & gedrag / Anatomie & fysiologie / Medisch / Voeding

Module 2 Theorie Konijnen Trimmen
Huid & vacht / Vachtverzorging / Vachtproblemen / Materiaalkennis / Rassenkennis

Module 3 Praktijk Konijnen Trimmen
Voorbereiding trimbehandeling / Trimschema / Trimhoudingen / Klantadvies / Marketing, communicatie en prijsbeleid

Docenten
Jessica Goedhart (Eigenaar van Rabbits Company. Gediplomeerd konijnendeskundige en konijnentrimmer. Zij heeft zich gespecialiseerd in vachtverzorging en in 2015 de cursus professioneel konijnentrimmer ontwikkeld)
Nathalie Thunissen (Eigenaar van Trimsalon Chique de Friemel en bekend om de trimworkshops die zijn in binnen en buitenland geeft. Tijdens de cursus verzorgt Nathalie de kniplessen)
Amanda Wigboldus (Ervaren Teddy dwerg fokker die ontzettend goed bezig is met het verbeteren van dit relatief jonge ras. Daarnaast is zij Digital Marketing Manager)
Bilal Mimpen (Voorzitter van de Angora Vereniging, fokt al jarenlang Angora’s en geeft ook les aan keurmeesters)

Data en overige informatie
De cursus is ook in losse modules te volgen, ook daarover kun je meer lezen onder bovenstaande link.

Tijden, Locatie en aantal deelnemers
Lestijden                           : 10.30 – 16.30 uur
Leslocatie                          : Alphen aan den Rijn
Aantal deelnemers          : 5 personen (evt. 6 bij een inhaalles of stagiaire)

Extra lesdag/Stage bij Rabbits Company
De cursusprijs is inclusief 1 dagdeel stage bij Rabbits Company of bij voldoende animo 1 extra lesdag. Tijdens deze stage/extra lesdag wordt getoetst of je voldoet aan de gestelde eisen in het leerplan.

Na het behalen van je examen wordt je professioneel konijnen trimmer en je gegevens worden opgenomen op de website www.konijnenvachtverzorging.nl en www.konijnentrimmers.nl

Vergeet niet om de algemene voorwaarden te lezen (deze zijn in de footer hieronder te vinden of kunnen ingezien worden bij het afrekenen).  
Door via de webshop deze cursus aan te kopen en bij het afrekenen een vinkje te plaatsen geef je aan dat je de algemene voorwaarden hebt gelezen en daarmee akkoord gaat.